Aktuellt på Baucoon 2007

 

2007-12-31

Då är det dags att summera året som varit med både med- och motgångar. I början på året föddes vår första kull Cocker Spanielvalpar vilket var en otrolig upplevelse! Mycket jobb, men vilken känsla att få se valparna födas och växa upp för att sedan få flytta till nya hem!

Utställningsåret har i våra mått mätt varit mycket lyckat, speciellt med vår Picasso, som blev utställningschampion i Borås i sommar! Han blev i Hasslarp på SSRK:s utställning BIR, tog sitt andra CERT med en BIS R i finalen. I Borås SKK på placerade han sej som 3:e bästa hane och tog sitt sista CERT och blev där med SU(u)CH!  Sedan har han lyckats placera sej som 4:e bästa hanhund på Springer Klubbens CLUB SHOW i Plönninge med mycket hård konkurrens. På SSRK:s utställning i Tångahed blev Picasso BIM placerad.

 Bonnie har även hon tagit sej fram om än bara till tik placeringar och CK:n. I Hasslarp på SSRK:s utställning vann hon juniorklassen, placerade sej som 3:e bästa tik och slutade som BIS R junior.  Men heller inte att förglömma att hon med sin mor Trollängens Hot Lips och sina systrar stod som BIS ettor i Avelsgrupp på Sofieros årliga utställning, BIS 3:a i Ronneby och Hässleholm BIS 3:a. Hon har även varit med i pappa Egons "Trollängens Maximum Effect" avelsgrupper under året ett antal gånger med framgång!

Bailey har under året tagit det ganska lugnt men har även hon fått stå som placerad i BTKL! Men nu börjar ett nytt år med nya förutsättningar och Bailey ska hänga med mer under 2008!

När jag summerar året som varit så känns det otroligt att man hunnit med allt!? Ja men finns viljan så går det mesta att genomföra.
Vi börjar det nya utställningsåret i Göteborg och kommer där att ha Picasso med oss.

Jag vill tacka alla ni som under året som på ett eller annat sätt hjälpt mej och ett speciellt tack till Matilda Thelander som på bästa sätt visa Bonnie ett antal gånger med framgång!

 

Vi önskar ett riktigt Gott Nytt 2008!

Marica och Mika


  


2007-12-16


"Picasso i Stockholm"
 

Så, då var vi tillbaks hemma i verkligheten igen efter en trevlig helg i Stockholm på SKK:s Internationella utställning Hund 2007. Vi träffade många trevliga springer vänner runt ringen och såg många, många fina hundar! =)
Konkurrensen var mycket stor i Springer ringen med 154 anmälda hundar. Picasso som var den enda av våra hundar som var med, fick tävla mot hela 16 champion hanar och gick ur striden oplacerad. Domaren som dömde var James Ron DR och han gav Picasso följande kritik:

Dog of good type and size. Pleasing head propperties. Good outline and shape, good neck and topline. Nice tailset. Good bone and feet. A bit stright in upperarm. Good rear movement. Needs more reach in frontation.

Vi får passa på att ge våra hund och barnvakter ett JÄTTE STORT TACK för all hjälp! =)

 


2007-12-02

Just nu händer det inte mycket hos oss på hundfronten. Vi kommer dock att avsluta utställnings året i Stockholm på Nordisk Vinnare utställningen, vilket vi ser framemot. Med oss till Stockholm kommer vi att ha Picasso.

 

2007-11-05

I fredags besökte vi Internationella Utställningen i Växjö. Med oss hade vi endast Bonnie den här dagen och hon fick nöja sej med en slät 1:a i den hårda konkurrensen. Bonnies far Trollängens Maximum Effect "Egon" däremot gjorde i sedvanlig ordning bra ifrån sej och vann hanhundsklassen och blev BIM!


 

2007-10-22

I går var olyckan framme när vi tränade apportering och Bailey skar upp vänster framben rejält. Det vara bara att sätta hunden i bilen och uppsöka veterinär för att lappa ihop henne. Och konstigt nog så är det ju alltid på jourtid som olyckorna är framme?!
Nu är hon på benen igen men har lite svårt för att ta sej fram eftersom tratten hon bär runt halsen trasslar in sej i allt möjligt. Hon själv hävdar att dörröppningarna har blivit mindre.  Har döpt om henne till "Dumstrut"! =) Det tråkiga är att hennes utställningssäsong nu är över för detta året. Men huvudsaken är att hon tillfrisknar och blir hel och fin igen!


 

2007-09-26

Idag kom äntligen svaret på Picasso´s fucosidosis test och han är CLEAR!

2007-09-16

Igår var vi iväg på årets sista utomhus utställning, en inofficiell i Vetlanda.  Vi hade med oss våra två minsta flickor Antonia och Michelle som även de tycker att det är mycket kul att ställa hund. Barn med hund står högt på programmet  och det kan bli långa dagar för flickorna att vänta. Vi brukar lite skämtsamt säga att det är passivitetsträning av barn! =)
Bailey hävdade sej mycket bra bland de 9 springrarna som var anmälda och blev BIR, BIG 1 och slutligen BIS 2:a! Picasso  fick även vara med den här helgen och slutade som BIS 2:a champion. (Var en speciell klass för champions.) Domare var Yvonne Larsson

Idag har jag varit på besök hos Karin Sandin på Kennel Sisustars och fått se en härlig kull springer valpar på 7 veckor!  Var extra skoj att få se kullen eftersom valparnas mamma Grazie och våran Bonnie är halvsyskon.

Tack för en trevlig eftermiddag Karin och lycka till! =)


"Matglad  samling"

2007-09-11

Helgen som gick tillbringade jag och hundarna i Helsingborg med vår vän Anna och hennes 2 Saluki pojkar Pegasus och Arezzo.
På lördagen var det givetvis utställningen i Sofiero som var vårt mål! Det blev inga placeringar för varken Jorstorparen´s Bonnie Tailor eller Birdhunter´s Picasso denna dagen. Däremot så deltog Jorstorparen´s Bonnie Tailor och hennes systrar i Avelsgrupp med sin mor Trollängen´s Hot Lips och blev BIS i finalen!!! Grattis Rosita, Kennel Jorstorparen! =)
Natten mellan lördag och söndag tillbringade vi i Lund hos bekanta. Tack Maria för din gästfrihet!
På söndagen var det  Vinthunds special ett stenkast från Sofiero. Jag tog det lugnt hela dagen och njöt av att få sitta vid ringkanten och se alla ljuvliga salukisar.
Khalils Pagasus blev 2:a i Ökk med CK och Yashars Arezzo reserv i Ukk.
 


"Bonnie"


"Bonnie"

2007-09-02

Idag har hela familjen varit på Ljungby BK:s inofficiella utställning. Vi hade med oss Bailey och Bonnie. Bailey blev BIM men dagens höjdpunkt var ändå när Michelle vann sin klass i barn med hund med Bonnie ! =) Hon och Bonnie visade verkligen att de kan det här med utställning på barns vis.

 

 

2007-08-31

SU(u)CH Birdhunter´s Picasso och Birdhunter´s Shiney ögonspeglades
i går, båda med resultatet ua. Jorstorparen´s Bonnie Tailor har även hon ögonspeglats med ua och HD resultatet blev A!

 

2007-08-27
 


BIR With Touch Makin´whoope  - BIM SU(u)CH Birdhunter´s Picasso

 

I söndags var vi på SSRK:s utställning i Tångahed och med oss denna helgen hade vi Birdhunter´s Picasso "Putte" som gjorde mycket bra ifrån sej och blev BIM! Baucoon A Taste Of Honey "Wilma" gjorde sin utställningsdebut på Västkustvalpen och slutade där som 4:a i
valpklass 1! Bra jobbat Anette och Wilma!!! =)

Wilmas Kritik:

Vackert välskuret huvud, bra proportioner. Väl ansatt hals på en vällagd skuldra. Kort bra rygg. Något avfallande kors. Välkroppad för sin ålder. Bra benstomme. Rör sig bra fram.  Aningen underställt bak. Härligt temperament.


"Wilma"

Förra veckan HD röntgade vi vår unga tik Jorstorparen´s Bonnie Tailor "Bonnie" och väntar nu med spänning på att få resultaten.
 Hon ögonspeglades på samma gång med u.a.

 


2007-08-18

Jorstorparen´s Bonnie Tailors resultat från Östergötlands Kennelklubbs utställning i Norrköping blev en Reservplacering i Ukk. Hennes far SV-04 SVCH SU(u)CH NORDCH NORDV-06 Trollängens Maximum Effect erövrade åter igen BIR! Stort grattis!!!
Med oss i Norrköping var även vår Saluki kompis Khalils Pegasus som placerade sej som 2:a i Ökk med CK. Grattis Anna!!!

 

 

 2007-08-13

I lördags, alltså den 11 augusti, var vi på Internationell utställning i Ronneby. Utställningsområdet fanns i Brunnsparken, vilken är en mycket välskött park med många fina växter och blommor. Springer ringen hade placerats nere vid vattnet där både änder och sköldpaddor huserade!
Så till resultaten. Jorstorparen´s Bonnie Tailor ”Bonnie”placerade sig som 3:a i Ukk med CK och slogs av sin syster Jorstorparen´s Beautiful Hot Effect ”Silla” som vann Ukk med CK och placerade sig som 3:a i BTKL! Jorstorparen´s Acaapella Hot Recall ”Wilma” som även hon gjorde rejält bra ifrån sej och blev 2:a i Ökk och slutade som 5:a i BTKL!
Bonnies far Trollängens Maximum Effect ”Egon” gjorde även han rejält bra ifrån sej och blev BIR och BIG 4! Bonnie grattar släkten till många fina resultat!
Sen får vi även passa på och gratta Matilda Thelander som med sin tik Trollängens Snow White "Tess" blev BIM och tog sista certet och är nu
SU(U)CH! Grattis Matilda!
Vi hade även med oss vår Saluki kompis Khalils Pegasus som blev 4:a i Ökk!

 

 

 2007-07-30

Nu har B. A Taste Of Honey ”Wilma”  flyttat ifrån oss. Efter mycket funderande fram och tillbaks, så bestämde vi oss för att låta henne få en egen familj. Ett nödvändigt men ack så svårt beslut. Eftersom vi har 3 st relativt unga Springer Spaniels, som tar väldigt mycket tid i anspråk, så hade vi inte kunnat ge henne så mycket tid som hon behöver. Wilma bor numera i Falkenberg hos familjen Lidebring-Svensson. Hon har redan invigts i lillmattes fotbollsvärld och varit på Brukshundklubben för första gången! Vi önskar familjen och Wilma lycka till!

Hundarna och jag har huserat i skogarna runt Gislaved den senaste veckan, som gömmer otroliga mängder kantareller! Vi har varje dag i en veckas tid hittat svamp. Men det är regnställ och stövlar som gäller när man beger sej ut. Ena stunden strålande solsken och sen en tvärvändning till spöregn. Skogen är snart som en enda stor sumpmark…..Nu får det väl ändå räcka till med regn??
Igår träffade Picasso och jag på en stackars huggorm som slingrat sej ut ur den blöta och kalla skogen för att sola sej lite. Picasso hann inte ens se den och sprang galant rakt över den till min stora fasa men klarade sej oskadd.
 Min sambo hade en teori om att ormen blivit evakuerad från sin
översvämmade håla. =)
Med på våra promenader brukar våra vänner salukisarna vara. Det blir mycket spring och lek när saluki pojkarna är med. Ja och då menar jag verkligen mycket spring. Otroligt vad en saluki springer fort!? Jag har även i sommar haft nöjet att få vara med på en vinthundsutställning i Tångahed, vilket var en upplevelse!
  
2007-07-15

Resultat från CLUB SHOW i Plönninge där SU(u)CH Birdhunter´s Picasso hävdade sej mycket bra. Han blev 4:a med CK i Chkk och slutade som 4:a i Bhkl! Jorstorparen´s Bonnie Tailor "tassade" rakryggat och snyggt in i ringen för att visa upp sina goda sidor och kom lika snabbt ut igen med ett blått band, alltså en 2:a. "Upp som en sol och ner som en pannkaka" eller hur var det man brukar säga!? ;) Domare var Christine Savell

Picassos kritik:

Absolutely beautiful black/white, best of heads, moved exremely well with style using his tail correct.
 

 

 2007-07-14

Resultat från SKK:s INT utställning i Tvååker där SU(u)CH Birdhunter´s Picasso blev opl i Chkl. Domare: Hannele Jokisilta

Picassos kritik:

Maskulin helhet, bra huvud med vänligt uttryck, tillräckligt vinklad fram, passande benstomme, bra kropp från sidan men aningen smal, bra bakbensvinklar, utmärkt päls, rör sej ganska bra från sidan men aningen brett fram
 

 

2007-07-13

Resultat från SKK:s Nat. utställning i Tvååker.

SU(u)CH Birdhunter´s Picasso blev placerad
R med CK i CHKL. Jorstorparen´s Bonnie Tailor 2:a med CK i UKK.
Birdhunter´s Shiney "Bailey" började med att visa sin bästa sida när vi kom in i ringen men blev sen skrämd av något och ville sen inte visa sej i den individuella bedömningen och fick där med en
2:a, dock var hennes kritik bra.
 Domare Per Iversen

Picassos kritik:

Svart/vit championhane, mycket bra storlek, mycket bra huvud, härligt uttryck, bra hals och kropp, mycket bra tassar, rör sej med härlig drive från sidan

Bonnies kritik:

Utmärkt typ och storlek, en vacker och välbalanserad ung tik, utmärkt köns prägel, vackert huvud och uttryck, mycket bra hals, bra kropp för sin ålder, korrekt svansansättning, ngt smal i fronten, mycket bra rörelser.

Baileys kritik:

En mycket vacker tik, bra storlek och utmärkta proportioner, mycket trevligt huvud, vacker hals, utmärkt kropp korrekt ansatt svans, visar tyvärr inte upp sej och visar sej ej i ringen
 

 

2007-07-01

Idag gjorde Birdhunter´s Picasso "Putte" en "skräll" och vann Ökl, placerade sej som 3:a i Bhkl och tog sitt sista CERT i Borås, vilket innebär att han härmed kan titulera sej som SU(u)CH!!! Domare var Gerd Flyckt-Pedersen.

Picassos kritik:

Utmärkt typ och storlek, vit och svart, bra huvud och uttryck, härligt mörka ögon, bra hals, välkroppad, välvinklad, bra rörelser

Birdhunter´s Shiney "Bailey" kämpade tappert idag men
nådde inte längre än till R-placering i Ökl.

Baileys kritik:

Liver och tan tik med underbar mörk liver färg, bra huvud och hals, välkroppad, välvinklad, bra rörelser.


 

 

2007-06-27

Nu har valparna flyttat ut till sina nya hem. Det är både med vemod och glädje som vi lämnat över valparna till deras nya mattar och hussar. Vi kommer att sakna gänget på 4 cockervalpar som surrat runt våra ben ett X-antal veckor, som dessutom var vår första kull. Det är en kull vi sent kommer att glömma!

Vi önskar valparna och deras nya ägare lycka till i framtiden!

Marica och Mika
 

 

2007-06-03

Här kommer strålande resultat från SSRK:s 2 dagars utställning i Hasslarp.

 Lördagen började med att Birdhunter´s Picasso tog sitt andra CERT och blev BIR. Och i BIS finalen så slutade han som BIS 5:a!Jorstorparen´s Bonnie Tailor vann juniorklassen med CK och placerade sej sen som 3:a i BTKL. Sen skulle de juniorer/unghundar som blivit bäst i tik respektive hanhundklasserna tävla om att få gå vidare till finalen och Bonnie vann över hanen och gick vidare till Finalen och slutade som BIS Junior 5:a! Mathilda Thelander visade Bonnie och ekipaget gjorde åter igen bra ifrån sej. Tack Mathilda! Domare var Maria-Luise Doppelreiter

Picassos kritik:

Eyecatching black and white, very nice head and expression, excellent anqulations, lovely body, free movement, and outjoing temperament.

Bonnies kritik:

Nice liver and white, beautiful head and expression, correct bodydevelopement for age, well angulated, free powerful movement, excellent presentation.

Söndagens resultat blev följande. Birdhunter´s Picasso blev 2:a i Ökk med CK och Jorstorparen´s Bonnie Tailor blev 4:a i Junkk. Domare Monica Dreijer.
 

 

2007-05-19

Resultat från SKK:s Internationella och Nationella utställning i Hässleholm.

På fredagen blev Jorstorparens Bonnie Tailor Juniorklass 2:a med HP och Birdhunters Shiney placerade sig 2:a i Öppenklassen med CK. Domare var Agneta Cardell.

Lördagen gav bättre resultat, trots regnet, J.Bonnie Tailor blev 2:a i Juniorklassen med CK och B.Shiney vann Öppenklassen med CK. Båda gick vidare, så Matilda Thelander fick hoppa in och visa upp Bonnie.

J.Bonnie Tailor slutade som Bästa Tik 5.
B.Shiney blev Bästa Tik 4
Domare var Rune Fagerström

Tack till Matilda för hjälpen med Bonnie!
 

 

2007-05-14

J Bonnie Tailor blev 2:a i Juniorklassen i Springervästs utställning i Hovsnäs igår.
 

 

2007-05-01

Idag har J Bonnie Tailor deltagit i en inofficiell utställning i Smålandsstenar. Resultat: BIG 2. Lillmatte Michelle och Bonnie var med i barn med hund och vann sig en rosett.
 

 

2007-04-22

Nu är det 3 veckor sedan valparna föddes. De har börjat grymta och skälla lite, och det är små, söta oskyldiga attacker mellan dem.
 

 

2007-04-09

Nu är valparna 1 vecka gamla, redan och de har växt till sig rejält! Det är svårt att hålla sig ifrån dem. Man skulle kunna sitta där hela dagarna! Vi har satt ut nya bilder i valpgalleriet, nu när de är en vecka gamla.

Bonnies mor Trollängens Hot Lips "Tyra" kan titulera sig SU(u)CH SVCH efter att ha tagit sitt sista cert, i Stockholm igår! Grattis till Rosita och Tyra!
 

 

2007-04-02

Valparna är födda!

Nu har Diamonhill´s Drusilla "Silla" och SU(u)CH Westerner Timekeeper "Ior" blivit föräldrar! Valparna föddes igår kväll/natt. Det blev 2 tikar och 2 hanar. Färg Blue Roan, bilder kommer inom kort.
 

 

2007-03-17

Resultat från Malmö Int.

Jorstorparens Bonnie Tailor JKK vinnare med CK
Birdhunters Shiney UKK
vinnare med CK
 

 

2007-03-09

Diamonhill´s Drusilla väntar valpar med ankomst i slutet av mars.
Vi väntar med spänning!
 2007-03-04

Resultat från Moheda SSRK

Jorstorparens Bonnie Tailor JKK vinnare med CK, Bästa tik -5
Birdhunters Shiney
UKK vinnare med CK


Tack Rosita för hjälpen Bailey!
 

 

2007-01-30

Nu har vi "äntligen" parat vår Cocker tik Diamonhill´s Drusilla "Silla" med
SU(u)CH Westerner Timekeeper "Ior" som ägs av
Kennel Westerner och Kennel Evermore. Vi hoppas att parningen lyckats och att den kommer att
ge oss Kennel Baucoon´s första valpkull!
 

2007-01-05

Resultat från My Dog i Göteborg

4 januari Jorstorparens Bonnie Tailor 4 i JKK
5 januari Birdhunters Picasso 3 i UKK med CK

 


 

©Kennel Baucoon